05 12 2021

Turneu i futbollit “Astrit Dehari”

Turneu i futbollit “Astrit Dehari” që organizohet çdo vit nga Lëvizja VETËVENDOSJE! në kujtim të veprës dhe angazhimit të aktivistit tonë, Astrit Dehari, u mbajt sot për të 5-tin vit me radhë. Dhjetëra skuadra aktivistësh prej secilës Qendër të Lëvizjes VETËVENDOSJE! morën pjesë në këtë turne të futbollit të vogël duke nderuar kështu shokun, aktivistin e shkëlqyer, studentin e mjekësisë, njeriun me ndjeshmëri e punë të pandalshme për barazi e drejtësi, Astrit Deharin.

Turneun e fitoi skuadra e Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Istog.

Duke mos harruar kurrë që Astriti nën akuza të rreme dhe për arsye politike u mbajt në burg dhe u vra, ne nuk do të rreshtim së kërkuari drejtësi për të – deri në realizimin e saj.

Vlerat dhe bindjet e Astritit organizata jonë do t’i ndjekë përherë ndërkohë që ne aktivistë e Lëvizjes në rrugën tonë përpara gjithmonë do të kujtojmë dhe angazhohemi në dritën e veprës dhe sakrificës së dëshmorëve që ranë për liri, barazi e drejtësi, ndër ta edhe Astrit Dehari.

Kontribo