07 03 2023

Urime 7 Marsi!

Urime 7 Marsi!

Lëvizja VETËVENDOSJE! ua uron të gjithë mësuesve shqiptarë në Republikën e Kosovës, Luginën e Preshevës, në Mal të Zi, Maqedoni të Veriut, Republikë të Shqipërisë dhe atyre në mërgatë që e mbajnë gjallë mësimin në gjuhën shqipe nëpër Evropë dhe Botë, ditën e 7 Marsit.

Dita e mësuesit festohet për nder të hapjes së shkollës së parë shqipe në qytetin e Korçës me 7 Mars 1887, për të cilën u deshtë shumë mund, djersë dhe gjak sepse edhe ishim nën pushtimin Osman.

Që atëherë, gjenerata të njëpasnjëshme mësuesish përcollën përvojën dhe dijet e tyre shkollore gjeneratë pas gjenerate duke ruajtur kështu gjuhën por edhe mundësitë tona si shqiptarë të ndërtojmë dhe ushtrojmë dije krahas popujve të tjerë.

Sot i kujtojmë dhe nderojmë të gjithë ata që kontribuuan në arsimimin e shqiptarëve.

Sot i urojmë të gjithë ata që ushtrojnë profesionin e shtrenjtë të mësimdhënësit nëpër secilin institucion publik filluar nga ai parashkollor e deri te ato pas universitare.

7 Marsi na jep detyrën e përkushtimit sa më të lartë institucional dhe shoqëror në krijimin e kushteve për rezultate sa më të larta në fushën e arsimit.

Kontribo