24 05 2022

Vizita e Kryeministrit Kurti në ShBA

Kryeministri Kurti para dy ditësh përmbylli vizitën e tij në Shtetet e Bashkuara të Amerikës e cila në theks kishte dy qëllime kryesore: investimet nga ShBA-të në Kosovë dhe siguri për Kosovën.

Në shërbim të këtyre dy synimeve, Kryeministri Kurti, zhvilloi takime e vizita nëpër kompanitë më të njohura botërore të sektorit të Teknologjisë Informative, duke i ftuar ato që në planet e zgjerimit ta konsiderojnë përfshirjen e Kosovës për shkak të potencialit të lartë që ka. Në anën tjetër, sa i përket çështjes së sigurisë, ai takoi disa prej zyrtarëve më të lartë të administratës Biden me të cilët ndau aspiratat për fuqizim të lidhjes mes dy shteteve tona dhe shtim të kapaciteteve tona mbrojtëse.

Kryeministri Kurti po ashtu mbajti disa prezantime e ligjërata në disa universitete të njohura në ShBA si dhe disa takime e tubime me bashkatdhetarë e shoqata shqiptare që veprojnë atje.

Në këtë album i gjeni të përmbledhura të gjitha aktivitetet e Kryeministrit në ShBA.

Kontribo