30 09 2021

Vizitë në bizneset e dy poqarëve në Komunën e Gjakoves

Kandidatja për Kryetare të Komunës së Gjakoves, Mimoza Kusari-Lila e shoqëruar nga kandidatët për Kuvend Komunal nga lista e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, vizituan bizneset e dy poqarëve në Komunën e Gjakoves.

Fatos Lleshi, poqari autodidakt i cili nga zelli dhe dashuria për poqarinë mësoi vetë zanatin e poqarisë, aktivitetin e tij e zhvillon tash e 15 vite, ndërsa poqari tjetër, Luan Qukani është gjenerata e katërt e poqarëve në Gjakovë.

Luani vjen nga një familje punëtore dhe me traditë në poqari, ai është vlerë e qytetit të Gjakovës. Programi ynë për ndërmarrësit parasheh fondin për NVM-të, i cili do të shërbejë si një ndërmjetësim mes nevojave të komunitetit të bizneseve dhe mundësive të komunës dhe donatorëve për mbështetje financiare.

Ky fond do t’i financojë ndërmarrjet, si prodhues potencial qe gjenerojnë vende pune dhe eksporte, si dhe zanatet tradicionale dhe artizanatit si biznese me vlerë të trashëgimisë kulturore.

#BashkëQeverisim

#voto144

Kontribo