11 02 2023

Vizitë në familjen e aktivistes dhe dëshmores Shukrije Obërtinca, si dhe familjen Krasniqi

Kryetarja e organizatës Gratë për VETËVENDOSJE!, Albulena Haxhiu, njëherësh ministre e Drejtësisë, së bashku me kryetarin e Qendrës së Fushë Kosovës, Shpend Bardiqi, si dhe kryetaren e GVV-së së Qendrës, Avnore Gashi-Berisha, kanë vizituar sot familjen e aktivistes dhe dëshmores Shukrije Obërtinca, si dhe familjen Krasniqi.

Në familjen Obërtinca u pritën nga motra dhe babai i Shukrijes, të cilët ndanë kujtimet për angazhimin e saj për liri dhe pavarësi. Ajo është një nga dëshmoret më reja të rënë për liri. Shukrija, si 16 vjeçare ishte vrarë nga forcat serbe më 1989 teksa protestonte kundër shtypjes së popullit shqiptar.

Po ashtu vizituan edhe familjen Krasniqi e cila shquhet për kontribut të madh gjatë luftës se fundit. Aty u pritën nga vëllai dhe dy motrat e Dr. Fatmirit. Kontributi i tij profesional e patriotik në një kohë aq të vështirë është i jashtëzakonshëm. Sot, Qendra e Mjekësisë Familjare në Fushë Kosovë mban emrin e tij.

Historia jonë ka shumë dëshmorë, aktiviste e aktivistë që nuk kanë kursyer as jetën e tyre për çlirim, liri e pavarësi të vendit. Ato/a mbeten inspirim për ne që sot gëzojmë lirinë, dhe na kujtojnë se sa e shtrenjtë është ajo dhe duhet ruajtur me çdo kusht.

Kontribo