25 01 2018

Vizitë nga një delegacion gjerman

Një delegacion gjerman vizitoi sot Lëvizjen VETËVENDOSJE!. Në mes tyre ishin dhe z.Bernd Karwise, z.Heinz Stoppe, Dr. Roland Griese, z.Wolfang Kruger. Ata u pritën nga Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, z.Albin Kurti, deputeti z.Sami Kurteshi dhe Kordinatorja e Komiteteve profesionale, znj.Dejona Mihali.

Gjatë takimit i njoftuam pjesëtarët e delegacionit për programin tonë që përfshin tri reformat për shtetin zhvillimor (Fondi Sovran, Agjencia e Zhvillimit, Banka Zhvillimore) që do ta nxirrnin nga kriza Republikën e Kosovës duke rritur punësimin.

Nga ana e tyre delegacioni gjerman i shoqëruar edhe nga profesionistë shqiptarë si z.Blerim Dervari dhe z. Hashim Rexhepi, shprehën interesimin e veçantë për të njohur dhe kuptuar në hollësi hapësirat e bashkëpunimit në sektorët strategjikë dhe gjendjen aktuale të ekonomisë në Kosovë.

Të dy palët u pajtuan se bashkëpunimi në të gjitha nivelet, institucional, universitar e atë të zhvillimit të prodhimit e teknologjisë ishin i shumëpritur e në një masë të madhe dhe i domosdoshëm.

25 janar 2018

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo