30 01 2023

Vizitë te Zoje Prendi dhe Nevzete Luzha

Sot, ministrja Albulena Haxhiu, njëherazi kryetarja e organizatës Gratë për VETËVENDOSJE!, së bashku me deputeten Tinka Kurti, kryetaren e GVV-së në Gjakovë, Afërdita Kumnova, dhe asambleistet e Qendrës së Lëvizjes në Gjakovë, vizituan familjen e të ndjerës Zoje Prendi, nënës që ju vranë pesë fëmijët në masakrën e Mejës, dhe shtëpinë e zonjës Nevzete Luzha, nënës që humbi dy djem në luftë.

Te familja e zonjës Zoje Prendi ato përkujtuam jo vetëm humbjen e Viktorit, Sokolit, Markut, Robertit dhe Gjergjit por edhe vetë dhimbjen e madhe të nënës Zoje. Ajo sot nuk është më por sakrifica e saj do të jetë e paharrueshme.

Kurse te zonja Nevzete Luzha, nëna që ka humbur Albertin dhe Armendin, dy djem të mitur në luftë, bashkëndjemë si me dhimbjen ashtu edhe me luftën e saj ndaj padrejtësisë për kaq gjatë.

Në qendër të bashkëbisedimit të përzemërt me zonjën Kristina, Flora Prendi dhe nënë Nevzete, në qendër ishte mungesa e drejtësisë për krimet që ka kryer Serbia në Kosovë dhe rezistencën e grave tona gjatë luftës. Gratë në forma të ndryshme kanë kontribuuar në luftën tonë çlirimtare, ato kanë rezistuar pa kursim.

Theksuam bindjen që nuk i harrojmë krimet, do jemi pranë tyre edhe fizikisht dhe duke insistuar bashkë me to për vënien e drejtësisë.

Kontribo