04 10 2019

Vushtrri: Anemban kumbon fitorja e Qeverisë Kurti.

Tubimi e trumpetimi masiv i radhës për fitoren e Lëvizjes u mbajt në Vushtrri. Të pranishëm ishin edhe qindra mërgimtarë të sapo kthyer për të votuar e shpërndarë lajmin për për fitoren e Lëvizjes.

Besim Muzaqi, si kandidat dhe si Kryetar Qendre, në fjalwn e parë tha se erdhi dita për fëmijët që të kenë shtesa, erdhi dita për bujkun, fermerin e prodhuesin qëë të subvencionohen drejt, për pacientët që të kenë trajtim e shërim, për profesionistët që të kenë punë e llogari, studentët bursa e sigurime shëndetësore për policët e zjarrfikësit. Ndërsa kandidati i ri Gazmend Gjyshinca shprehu me bindje se pas çdo rrënimi të kobshëm ka një shpresë që vjen hovshëm, pas Kosovës që e kanë gjunjëzuar është një Lëvizje që po vjen për ta shpëtuar. “Rinia është gjenerata që ka më së shumti nevojë për ndryshim dhe do ta votojë më së shumti qeverinë Kurti”, tha ai.

Kandidatja Albulena Haxhiu iu drejtua qytetarëve e bindur se pas 6 tetorit hajnave, mungesës së përgjegjshmërisë, improvizimeve, krimit të organizuar, pabarazive dhe padrejtësive iu vjen fundi. “Qytetarët dhe Lëvizja nuk kanë asnjë dilemë, sepse të gjithë e dimë se ne nuk e duam pushtetin për ta kthyer në parti, por e duam pushtetin për ta vënë shoqërinë në Lëvizje”, tha Haxhiu.

Në fjalën e radhës, Glauk Konjufca, kujtoi se në politikën tonë kemi më shumë se kurrë nevojë për shembullin e Hasan Prishtinës dhe ne në këtë sallë e kemi shembëllimin e tij, modelin e Hasan Prishtinës dhe ky është Albin Kurti. Në gjurmët e Hasan Prishtinës dhe besnike ndaj Republikës së Kosovës, Konjufca u zotua se qeveria Kurti në punësim do të vendosë merita, në arsim dija, në shëndetësi përgatitja, në ekonomi profesionalizmi, sepse në qeveri do të vendosë VETËVENDOSJE!”.

Albin Kurti si kryeministër në ardhje iu drejtua mijëra të pranishëmve se epoka e zhvillimit e përparimit do të njohë 2-fishimin e prodhimit bujqësor përmes granteve, subvencioneve e mbrojtjes së prodhimit vendor dhe se fitimi nga bujqësia do të 5-fishohet nga nxitja e hapjes së fabrikave për përpunimin e produkteve bujqësore. “Lëvizja VETËVENDOSJE! pas 6 tetorit nuk do të lejojë që toka bujqësore të shndërrohet në sheshe ndërtimi ku shpërlahen paratë e kontrabandës e krimit të organizuar, Kosova nuk ka tokë për të shitur, ndotur e lënë djerrë. Ne do t’ia kthejmë bujkut arën cilësore dhe arës rendimentin e lartë”, tha i pari i fitores së madhe dhe shtoi se, “Lëvizja VETËVENDOSJE! ofron mbrojtje sociale, sepse me program nëpërmjet mbrojtjes sociale edhe punëtori edhe i papuni, dhe jo vetëm pronari e i pasuri, bëhen qytetarë të Republikës me të drejta të barabarta e të barbartë para ligjit”

Në fund të fjalës Kryeministri që po e pret mbarë shqiptaria iu bëri thirrje të gjithë qytetarëve se, “gënjeshtra është si kredia, kënaqu sot e paguaj nesër. Këta kanë gënjyer sa kanë mundur e me 6 tetor bëni që ta paguajnë shtrenjt duke votuar Lëvizjen VETËVENDOSJE!”

Kontribo