Eman Rrahmani

69

Profili

Emri i plotë

Eman Rrahmani

Eman Rrahmani u lind më 2 nëntor 1985, në fshatin Turuqic të Gollakut, ndërsa nga viti 1995 jeton në Prishtinë. Studimet universitare i ka përfunduar në drejtimin e Biznesit Ndërkombëtar në Universitetin “Iliria”, në vitin 2007. Studimet e nivelit Master i ka të përfunduara në vitin 2009 në drejtimin për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci në po të njëjtin universitet.

Që nga viti 2004, Emani punon si menaxher në kompaninë BINI. Nga viti 2007 ka ndërmarr iniciativa që kontribuojnë në përmirësimin e jetës së qytetarëve, kryesisht në lagjen Kodra e Trimave në Prishtinë, por edhe në vende të tjera. Është i njohur për organizimin e shumë aktiviteteve humanitare, si dhe krijimin e një shoqërie sa më aktive për të mirën e vendit. Nga viti 2017 deri në 2020 ka qenë Asambleist nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Kuvendin Komunal të Prishtinës.

Në zgjedhjet e 6 tetorit 2019 ka fituar mandatin e deputetit në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Emani ka shumë vullnet për të përmirësuar gjendjen në Kosovë, dhe punon që të shtyjë përpara politika në këtë drejtim. Ai është i përqendruar në përmirësimin e të drejtave të punëtorëve, përpilimin e politikave adekuate për mbështetjen e bizneseve të vogla, si dhe për çështje sociale.