Fjolla Ujkani

73

Profili

Emri i plotë

Fjolla Ujkani

Fjolla Ujkani është e lindur më 13 maj 1997, në fshatin Reznik, Komuna e Vushtrrisë. Shkollimin fillor e ka përfunduar në vendlindje, ndërsa atë të mesëm të lartë në Gjimnazin “Eqrem Çabej” në Vushtrri. Ka mbaruar studimet në nivelin Bachelor, Shkenca Politike, në Universitetin e Prishtinës. Vazhdon studimet pasuniversitare në drejtimin Administratë Publike-Diplomaci, në universitetin AAB.

Nga viti 2017 ka qenë anëtare e Kuvendit Komunal në Vushtrri nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Në vitin 2019, ajo zgjedhet deputete për herë  të  parë në Kuvendin e Kosovës nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, ku edhe u angazhua si anëtare e Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, Persona të Pagjetur, dhe Peticione.

Fjolla si kandidate për deputete synon të angazhohet kryesisht në çështjet e grave dhe të rinisë.