Haxhi Avdyli

16

Profili

Emri i plotë

Haxhi Avdyli

Haxhi Avdyli u lind në Prizren më 21 janar 1972. Shkollën fillore dhe të mesme të mjekësisë i kreu në Prizren. Në vitin 1990 u regjistrua në Fakultetin e Mjekësisë, të cilin e kreu në vitin 1996 duke u shpallur edhe “Student i dalluar”. Në vitin 1996-97 punoi si mjek në ambulancat humanitare “Nënë Tereza”, kurse nga viti 1998 punoi si mjek në fshatin Grejkoc-Therandë. Pas fillimit të luftës ka punuar si mjek terreni me refugjatë, civilë të plagosur dhe ushtarë të UÇĶ-së, në zonat e luftës në Budakovë.

Pas çlirimit vazhdoi shkollimin specialistik në Neurokirurgji në Prishtinë e Tiranë nën mentorimin e Prof. Mentor Petrela, dhe në vitin 2003-04 në klinikën Neurokirurgjike në Ulm të Gjermanisë nën mentorimin e Prof. Hans Peter Richter. Në 2005 filloi punën si specialist Neurokirug në QKUK. Në 2007 përfundoi studimet postdiplomike në UN University for Peace në Menagjment Shëndetësor Spitalor. Nga viti 2007-2009 udhëheq Qendrën për Hulumtime Shëndetësore; 2009-2014 ka qene aktiv në Këshillin e ekspertëve të LDK-së kryesisht për shëndetesi dhe me 2015-16 punoi si mësimdhënës në Kolegjin “Heimerer”.

Me 2014, zgjedhet kryetar i degës së LDK-së në Prizren, të cilën pozitë e mban deri në vitin 2019. Në 2017 zgjedhet deputet i Kuvendit të Kosovës për herë të parë, kurse në 2019 zgjedhet për mandat të dytë. Në legjislaturën e fundit ka qenë nënkryetar i Komisionit për Shëndetësi e Mirëqenie Sociale dhe iniciues e nënkryetar i Komisionit Hetimor për Procesin e Punës së Hidrocentraleve. Ai është përfaqësues i Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë. Është i martuar dhe ka tre fëmijë.