29 12 2018

Hydajet Hyseni Kaloshi

26

Shkrime

Emri i plotë

Hydajet Hyseni Kaloshi

Pozita

Kryesues i Keshillit të Përgjithshëm

Hydajet Hyseni – Kaloshi u lind më 10 mars 1954, në Përlepnicë të Gjilanit. Ka studiuar Gazetari dhe Diplomaci në Universitetin e Prishtinës. Ka punuar gazetar i “Rilindjes” dhe më vonë redaktor dhe kryeredaktor i gazetës ”Bujku”.

Ka qenë pjesë e Lëvizjes së fshehtë çlirimtare të kohës dhe i shtypit ilegal. Për shumë vite ka qenë i burgosur politik. Pas lirimit nga burgu, nuk e ka reshtur veprimtarinë politike në lëvizjën e fshehtë të LPK-së dhe njëkohësisht ka qenë i angazhuar në alternativën politike të kohës si dhe në Këshillin për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut – KMDLNJ. Ai ishte anëtar i delegacionit në konferencën e Rambujesë, anëtar i Qeverisë së përkohshme, bashkëdrejtues në Strukturat e Përbashkëta Administrative dhe poashtu, deputet i disa legjislaturave që prej vitit 2000.

Aktualisht është kryesues i Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, drejton Shoqatën e ish të burgosurve politik dhe është anëtar i këshillit global të Federatës për Paqe Universale. Ai është gjithashtu autor e bashkëautor i një sërë botimesh letrare e publicistike.

Është i martuar dhe baba i katër fëmijëve.