26 01 2021

Mefail Bajqinovci

70

Shkrime

Emri i plotë

Mefail Bajqinovci

Mefail Bajqinovci u lind në korrik të vitit 1977, në Prishtinë. Ka përfunduar studimet në drejtimin “Komunikim Masiv” në Prishtinë.

Si i angazhuar në gazetarinë hulumtuese, autor dhe drejtues i emisionit “Puls” në KTV, për 18 vite ka qenë një zë i fuqishëm kritik ndaj keqqeverisjes dhe abuzimeve me pozitat zyrtare. Ka trajtuar tema mbi krimin e organizuar dhe korrupsionin institucional, duke i shpërfaqur ato përmes faktesh e informacionesh ekskluzive. Ai është angazhuar që nga shtatori i vitit 2019 në Lëvizjen VETËVENDOSJE! në Prishtinë.

Ai u zgjodh deputet në Legjislaturën e VI të Kuvendit të Republikës së Kosovës. Bajqinovci ka qenë anëtar i Komisioni për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Ai do të ngrisë çështje rreth problemeve në sistemin e sigurisë, korrupsionit dhe krimit te organizuar.

Është i martuar dhe ka një fëmijë.