14 09 2019

Mirlinda Tishukaj Sadiku

82

Shkrime

Emri i plotë

Mirlinda Tishukaj Sadiku

Mirlinda Tishukaj – Sadiku është lindur në Isniq, Komuna e Deçanit më 19 shkurt 1976.

Shkollën fillore dhe të mesme i perfundoi në Deçan, Gjimnazi “Vëllezerit Frashëri”, ndërkaq nga viti 1994 filloi studimet pranë Universitetit të Prishtinës në drejtimin e Fakultetit të Kulturës Fizike, ku në vitin 1998 u shpall studente e dalluar dhe perfitoi bursë nga po ky universitet. Në maj të vitit 2000 u diplomua. Gjatë viteve 1999-2006 punoi si përthyese e gjuhës serbo-kroate dhe angleze në Stacionin Policor të Vitisë.

Që nga viti 2001 vazhdon të punojë si profesoreshë në shkollën e mesme profesionale “Jonuz Zejnullahu” në Viti. Në vitin 2013 e mori titullin e Master në Kulturë Fizike dhe Sport. Poashtu, nga viti 2013 është asambleiste e Kuvendit Komunal të Vitisë, ku vazhdon të shërbejë mandatin e saj të dytë.

Është e martuar dhe nënë e një fëmije.