26 01 2021

Vendenis Lahu

76

Shkrime

Emri i plotë

Vendenis Lahu

Vendenis Lahu është lindur në nëntor të vitit 1992 në Gllamnik të Besianës.

Shkollimin fillor dhe të mesëm e kreu në vendlindje. U regjistrua ne Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës nga ku në vitin 2018 diplomoi dhe mori titullin Doktor i Mjekësisë.

Pas diplomimit shërbeu për një kohë në Klinikën e Neurologjisë në njësinë anti-COVID, për të vazhduar për disa muaj si mjek në Klinikën Emergjente. Aktualisht është duke vijuar shkollimin specialistik nga lemia e Kardiologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Është anëtar i Lëvizjes VETËVENDOSJE! nga viti 2010. Në zgjedhjet lokale të vitit 2017 fitoi mandatin e asambleistit në Asamblenë Komunale të Besianës. Ishte shef i Grupit të Asamblesë, anëtar i Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale dhe pastaj anëtar i Komisionit për Buxhet dhe Financa.

Fuqizimi i zërit të rinisë në skenën politike të vendit dhe avancimi e përmirësimit të sistemit shëndetësor në vend janë fokusi i aktivizmit të tij politik.