Abdyl Gashi

105

Profili

Emri i plotë

Abdyl Gashi

Abdyl Gashi u lind në Prishtinë më 4 tetor 1989. Ai jeton në fshatin Brus, ku ka përfunduar edhe shkollën fillore. Shkollën e mesme teknike, drejtimi i artitektures, e ka kryer në Gjilan, dhe ka vazhduar pastaj studimet universitare në Fakultetin Ekonomik, drejtimi Menaxhment dhe Informatikë në AAB Rinvest.

Që nga viti 2008 ka qenë aktivist i Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Në vitin 2014 është zgjedhur Kryetar i Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Artanë, ndërsa në vitin 2017 është zgjedhur anëtar i Asamblesë Komunale të Artanës.

Duke qenë që komuna e Artanës është e atakuar më së shumti nga decentralizimi, e që rrjedhimisht ka hapur edhe shumë probleme tjera, përfaqësimi i tij në Kuvendin e Kosovës do të ishte në shërbim të kauzës së Lëvizjes, karshi problemeve që ka prodhuar ky proces.