10 10 2021

Agron Avdijaj

Shkrime

Emri i plotë

Agron Avdijaj

Vendbanimi

Istog

Pozita

Kandidat për kryetar komune në Istog

Agron Avdijaj u lind në maj të vitit 1981 në fshatin Syne të komunës së Istogut.

Studimet bazike i ka të përfunduara në drejtimin e Sociologjisë në Universitetin e Prishtinës, kurse ato master në drejtimin Menaxhment.

Agroni ka qenë i angazhuar si trajner për ‘Start UP Biznes’ ku ka trajnuar studentë e punonjës të kompanive. Po ashtu ka punuar si koordinator për themelim të biznesit privat në Agjensionin për Përkrahjen e Punësimit në Kosovë në kuadër të projektit të NATO-s . Ka punuar si menaxher për monitorim të mediave elektronike në Komisionin e Pavarur të Mediave.

Gjatë viteve  2011-2016 ka punuar në Prishtina Regional Enterprise Agency si ekspert në hartimin e strategjive për Zhvillim Ekonomik Lokal dhe studime fizibiliteti për projekte të ndryshme për disa komuna të Kosovës si dhe kompani private. Njëkohësisht ka qenë i angazhuar në INFINIT si menaxher. 

Nga viti 2016 punon si menaxher i përgjithshëm në kompaninë ‘Behari’.

Agroni është kryetar i qendrës së Lëvizjes në Istog dhe asambleist i Kuvendit Komunal të Komunës së Istogut.

Arsimimi dhe përvoja e fituar në shumë institucione, organizata dhe kompani i kanë ofruar Agronit njohuritë e duhura për njohjen e rrethanave sociale, politike dhe ekonomike, parakushte të rëndësishme për pozitën e Kryetarit të Komunës.