Besim Islami

Profili

Emri i plotë

Besim Islami

Vendbanimi

Shtërpcë

Pozita

Kandidat për kryetar komune në Shtërpcë

Programi Qeverises

Besim Islami u lind në vitin 1968, në Firajë të Komunës së Shtërpcës.

Ka të përfunduar shkollën e lartë pedagogjike në kuadër të UP-së në drejtimin matematikë dhe ka punuar si mësimdhënës i matematikës në shkollën fillore ‘Osman Mani’ dhe Gjimnazin ‘Kongresi i Manastirit’ në Firajë.

Nga viti 2009 deri në vitin 2018 ka punuar për kompani civile amerikane në mbështetje logjistike për ushtrinë e SHBA-së dhe NATO-s në Afganistan.

Nga viti 1990-1999 ka qenë pjesë aktive e rezistencës popullore , duke bartur detyra dhe përgjegjësi të ndryshmeAi ishte pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në vitin 1999, në batalionin 206, Brigada 161 ‘Ahmet Kaqiku’. Ai flet gjuhën angleze dhe serbe.

Besimi ka përvojë në institucionet komunale duke qenë asamblist dhe Drejtor për Arsim, Kulturë dhe Sport.Ai do të angazhohet në lehtësimin e jetës së qytetarëve, zgjidhjen e problemeve aktuale me transparencë në vetëqeverisje dhe ndalimin e korrupsionit, si dhe zbatimin e të gjitha përgjegjësive sipas ligjit.