14 09 2019

Visar Korenica

Shkrime

Emri i plotë

Visar Korenica

Vendbanimi

Rahovec

Pozita

Deputet si dhe kandidat për kryetar komune në Rahovec

Visar Korenica u lind më 14 qershor 1984 në Prizren. Studimet  pasdiplomike i ka përfunduar për Biznes Ndërkombëtar në Kolegjin Universum në Prishtinë.

Angazhimin profesional e ka nisur si Menaxher i logjistikës në kompaninë private me eksport më të madh në Kosovë “NewCo Ferronkeli” mes vitete 2007-2015.  Në vitin 2009 themeloi organizatën jo qeveritare Iniciativa Pozitive, e cila brenda një viti u bë organizatë relevante në fushën e aktivizmit qytetar për kulturë, arsim, sport dhe asistencë sociale në Rahovec.

Nga viti 2015 deri mars 2021, Visari ka ushtruar pozitën e Menaxherit të transportit rrugor në kompaninë për logjistikë, Railtrans.. Në vitin 2017 ishte kandidat për kryetar të komunës në Rahovec. Në zgjedhjet e 14 shkurtit 2021, u zgjodh deputet i legjislaturës së VIII, ku angazhohet si anëtar i Komisionit për Buxhet, Punë dhe Transfere.

 Visari është Koordinator i Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Rahovec.

Si kryetar i ardhshëm i komunës së Rahovecit do të angazhohet fuqishëm në fuqizimin e pozitës së fermerëve në komunën e Rahovecit. Për bujqit do angazhohet që të kenë treg të sigurt, produkte të sigurta, lehtësira doganore e rritje të kapaciteteve prodhuese.

Do trajtojë me prioritet fuqizimin e gruas në vendimarrje. Do mbështesë edukimin, avancimin dhe zhvillimin e grave sipëmarrëse dhe do sigurojë grante për bizneset e tyre.

Prioritet tjetër do jetë ngritja e “Qendrës Burimore” nëpërmjet të cilës do të sigurohemi që talenti, dija dhe puna e rinisë do të optimalizohet.  Visari do të angazhohet fuqishëm edhe në zhvillimin – hapjen e qytetit, ngritjen e jetës sportive dhe atë kuluturore, mbështetjen në industrinë prodhuese dhe përpunuese, sjelljen e investimeve të jashtme në tërë komunën e Rahovecit.

Është i martuar dhe baba i tre fëmijëve.